Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΟΙ "ΜΠΡΑΒΟΙ" Ο ΓΟΥΝΑΣ & Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ





Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Σερρών, πέρασε το πρωί της Δευτέρας (15/6) ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γούνας, που ενημέρωσε επίσημα τον Αντεισαγγελέα, για τις απειλές που δέχεται, όπως ο ίδιος δημόσια δήλωσε και υποστήριξε, από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Αντώνη Αναστασιάδη.
Μιλώντας την Παρασκευή (12/6) στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση και στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή», ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Σερρών, Γιώργος Γούνας, είχε καταγγείλει πως ο Αντώνης Ανασταστάδης «έβαλε μπράβους» προκειμένου να απειλήσουν τον ίδιο και την οικογένεια του.
«Μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης (11/6), βρισκόταν μπράβοι που έβαλε ο κ. Αναστασιάδης. Παράλληλα έχω δεχτεί το τελευταίο διάστημα απειλές από το τηλέφωνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προκαλώντας αίσθηση.
Μάλιστα στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ,Σ, μέσα στην αίθουσα υπήρχαν άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, που παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις προσώπων, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν.
Τις καταγγελίες Γούνα, επιβεβαίωσαν τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Βλάχος, όσο και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ιωαννίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Δ.Σ Τάκης Σωτηριάδης, με δηλώσεις τους σε τοπική εφημερίδα (13/6).
«Είμαι ενήμερος, γνωρίζω τις απειλές που έχει δεχτεί ο κ. Γούνας. Τα όσα καταγγέλλονται είναι πρωτοφανή για τα σερραϊκά δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος.
Αντιδρώντας στις καταγγελίες Γούνα, ο ανεξάρτητος Δ.Σ Αντώνης Αναστασιάδης, δήλωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Οι καβγάδες του Αναστασιάδη

Το «μπαϊράκι του πρώτου σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Αναστασιάδη στην παράταξη σηκώθηκε πολύ νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα από τις αρχές του έτους. Ύστερα από την ανακοίνωση των νέων προσώπων που τοποθετήθηκαν στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Σερρών (29/01) οι εύθραυστες ισορροπίες στις τάξεις ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης αποτυπώθηκαν εύγλωττα στις αντιδράσεις τόσο του Αντώνη Αναστασιάδη όσο και του Μιχάλη Σαμπάνη καθώς και οι δύο δεν έκρυψαν τις αντιρρήσεις τους για τις επιλογές του Γιάννη Βλάχου.
Βέλη κατά του δημάρχου Σερρών εκτόξευσε τότε ο Αντώνης Αναστασιάδης, λόγω της επιλογής να τοποθετηθεί πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σερρών, ο Γιώργος Γούνας. Ο ίδιος επέλεξε τότε να ψηφίσει τον Μιχάλη Σαμπάνη, ο οποίος και αυτοπροτάθηκε για τη θέση του προέδρου στον Αθλητικό Οργανισμό.
Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κάλλιος για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Δήμου Σερρών (9/2) σημαδεύτηκε από την αιφνιδιαστική παρέμβαση του πρώην αντιδημάρχου Αντώνη Αναστασιάδη, που «μπούκαρε» στην αίθουσα του Δ.Σ. και επιτέθηκε στη δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου. Αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν σκηνές άπειρου κάλους. Χαρακτηριστική του κλίματος, η στιχομυθία που ακολούθησε : «Ντροπή σας, κ. Αναστασιάδη» είπε ξαφνιασμένος ο αντιδήμαρχος. «Ντροπή σε σένα», ανταπάντησε ο κ. Αναστασιάδης. Ο αντιδήμαρχος Κώστας Κάλλιος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη ζήτησε συγνώμη και διέκοψε για λίγη ώρα τη συνέντευξη και ακολούθησαν διαξιφισμοί ανάμεσα στους δυο δημοτικούς άρχοντες που με δυνατή φωνή ο καθένας υποστήριζε τις θέσεις του. Ο πρώην αντιδήμαρχος Αντώνης Αναστασιάδης, επιτέθηκε στη δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου. λέγοντας πως δεν του έδινε χρήματα για να υλοποιήσει έργο, ενώ τα έργα τα ετοίμασε ο ίδιος.
Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Κώστα Κάλλιο : «Δεν είπαμε πως δεν έκανες έργο κ. Αναστασιάδη. Υπήρχαν μελέτες και το 2007 και το 2008. Γινόταν δημοπρασίες και δεν εμφανίζονταν εργολάβοι. Αλλά άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο και τώρα πια μπορεί ο δήμος να προχωρήσει σε κατασκευή έργων» τόνισε με νόημα.
Τέλος, όπως αποκάλυψε το aagorastos.blogspot.com μετά την Ανάσταση, ώρα ευχών και χειραψιών, ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης έδωσε το χέρι του για να ευχηθεί στον Αντώνη Αναστασιάδη και αυτός του απάντησε με φωνές και ύβρεις. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του blog ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε επιτακτικά από τον ίδιο τον Νομάρχη, αλλά και την αρμόδια Αντινομάρχη επί των έργων να μη διατίθεται πλέον κανένα μηχάνημα της Νομαρχίας στο Δήμο μιας και ο ίδιος δεν ήταν πλέον Αντιδήμαρχος.


Οι διαξιφισμοί του Γ. Γούνα

Στην προσφυγή του, στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
το μέλος της «Διάβασης Πεζών» Κώστας Σαραφίδης είχε επικαλεστεί το άρθρο 99 του Δημοτικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο : «Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον».
Στην προκειμένη περίπτωση ο Γιώργος Γούνας την ημέρα της τοποθέτησής του στη θέση του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Σερρών, ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός η οποία έχει σχέσεις και συναλλαγές με τον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου Σερρών.
Τις επόμενες ημέρες ο κ.Γούνας σε συνέντευξη που παραχώρησε παρουσίασε τον κ.Βασίλη Χρυσανθίδη ,υπάλληλο του Α.Ο. του δήμου, ως άμεσο συνεργάτη του με επιπρόσθετα καθήκοντα και έδωσε την δική του απάντηση στο θέμα.
«Ήταν θέμα τακτικής και επειδή έπρεπε να εκτεθούν μερικοί γι΄ αυτό δεν απάντησα τις προηγούμενες μέρες για το θέμα της προσφυγής περί ασυμβιβάστου που κατέθεσε στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας , ο κ. Σαραφίδης από την δημοτική κίνηση “Διάβαση πεζών” , η απάντηση δόθηκε την ώρα που έπρεπε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Αθλητισμού Οργανισμού Δήμου Σερρών κ. Γιώργος Γούνας .

Όμως τις επόμενες ημέρες την ένσταση του Κώστα Σαραφίδη απέρριψε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζοντας πως «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει, με την τοποθέτηση του Γιώργου Γούνα στη θέση του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Σερρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου