Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑΣ





Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προκύπτουν από τις καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις τους, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια δυο εμπορικών εκθέσεων, μαθητές από 28 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, που συμμετέχουν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» - Junior Achievement Greece.
Οι δύο εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 28 Απριλίου και την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα και στο κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Από τις 26 εικονικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν διακρίθηκαν τρεις. Το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρία» κέρδισε η εταιρία «EcoSeeds s.a» που παρουσίασε η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στην Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο για το «Καλύτερο Περίπτερο» της εικονικής εταιρείας έλαβε η ομάδα από το Γενικό Λύκειο Μαυροθάλασσας Σερρών, παρουσιάζοντας την πρόταση «Σαπωνοποιεία «ΛΕΩΝ Α.Ε.», ενώ το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» έλαβε η ομάδα από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, Καστοριάς, η οποία πρότεινε την εικονική εταιρία με τίτλο «MAM-ies, Babyplan».
Ακόμα, η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στην Θεσσαλονίκη, με τη διακριθείσα εικονική επιχείρηση «EcoSeeds s.a», εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπόντο (Bodo) της Νορβηγίας στις 8-11 Μαΐου.
Η ελληνική συμμετοχή κέρδισε τις εντυπώσεις, ξεχωρίζοντας μεταξύ 62 πανευρωπαϊκών συμμετοχών, για την παρουσίαση του περιπτέρου της, ενώ τα μέλη της ομάδας εισέπραξαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την άψογη συμπεριφορά τους και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους, Το ταξίδι της ελληνικής συμμετοχής υποστήριξε η HAYGROUP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου