Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΧΥΤΥ ΣΕΡΡΩΝ: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ



«Πράσινο» φως στην υλοποίηση του ΧΥΤΥ Σερρών, έδωσε την Τετάρτη (24/6) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής, που συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη, δήλωσε ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, που θεωρεί βέβαιο πλέον, πως το έργο θα εκτελεστεί, παρά τις καθυστερήσεις. «Ο κύβος ερρίφθη, έχουν κριθεί τα πάντα και το έργο του ΧΥΤΥ «κλείδωσε», αφού δεν υπάρχει ο κίνδυνος απένταξης. Βαδίζουμε προς την υλοποίηση του έργου, αφού οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες από το Γ ΚΠΣ» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου, ενώ το ίδιο διάστημα θα ξεκινήσει η κατασκευή των δρόμων που θα οδηγούν στον χώρο που πρόκειται να φιλοξενήσει, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο νόμο Σερρών.
Ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ταϊρης, μίλησε αποκλειστικά στην «Πανσερραϊκή» και ανέλυσε τα βήματα εγκατάστασης της εταιρείας του για την κατασκευή ΧΥΤΥ. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως «κατά 99% την άλλη εβδομάδα θα υπογράψουμε την σύμβαση και από την στιγμή που θα γίνει αυτό τότε θα εγκατασταθούμε. Μετά είναι οι διαδικασίες τέτοιες που είναι υποχρεωτικό να εγκατασταθούμε. Μόλις γίνει αυτό κάνουμε ένα χρονοδιάγραμμα, το καταθέτουμε και μέσα σε 15 μέρες πρέπει να εγκατασταθούμε. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου και είναι καθορισμένο πλέον. Υπολογίζω πως μέσα σε 6 μήνες περίπου θα έχει τελειώσει».
Όσο για τις αντιδράσεις των κατοίκων δήλωσε: «αυτό πιστεύω ότι δεν είναι θέμα δικό μου, εμείς ως εταιρεία είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε και αν δεν μπούμε θα πρέπει να πληρωθούμε».
Ρωτήσαμε ακόμα τον κ.Ταϊρη, αν έχει επισκεφθεί τον ΧΥΤΥ στη θέση Μαυρορράχη για να ενημερωθεί για το έργο και μας απάντησε πως «έχω επισκεφθεί και ενημερωθεί από τους ανθρώπους του ΧΥΤΥ της Μαυρορράχης όπως οι αρμόδιοι φορείς, αλλά και οι κάτοικοι. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και εδώ, όμως ακόμα, εμείς είμαστε στο πρώτο στάδιο και μετά θα κάνουμε το δεύτερο».
Τέλος, ο Νομάρχης Σερρών, ξεκαθάρισε πως μιλάμε για ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και όχι για ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) και πως για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας και αξιοποίησης των απορριμμάτων, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα η Διαδημοτική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΑΝΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου