Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Τουριστικός προορισμός οι «αιώνιες κατοικίες» των Καραμανλήδων!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Μετά τον ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ομώνυμη πλατεία και το παραδοσιακό πατρικό σπίτι στην Πρώτη Σερρών, το τρίτο δημοφιλέστερο σημείο για τους τουρίστες είναι, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το νεκροταφείο της περιοχής με τους τάφους των «Καραμανλήδων»! Μικρή, αλλά σταθερή επισκεψιμότητα παρατηρείται στο νεκροταφείο της Πρώτης Σερρών που βρίσκεται απέναντι από το Στάδιο «Αχιλλέας Καραμανλής» ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που ο περισσότερος κόσμος αυτή την περίοδο κάνει μια στάση στο χωριό πριν επισκεφθεί τις κοντινές παραλίες.
Λίγα βήματα από την είσοδο του νεκροταφείου και ο πρώτος οικογενειακός τάφος που συναντά κανείς είναι του πατέρα και της μητέρας του «Εθνάρχη» Γεωργίου και Φωτεινής Καραμανλή. Αμέσως μετά ο επισκέπτης συναντά τον αδελφό του (Εθνάρχη) Γραμμένο και Αλέξανδρο Καραμανλή (πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή). Μάλιστα, έχει προβλεφθεί και περαιτέρω ανοικτός χώρος για την οικογένεια των «Καραμανλήδων» που σήμερα παραμένει κενός.
Αρκετοί είναι οι τουρίστες που συγκινούνται και φωτογραφίζουν μόλις αντικρίζουν τους τάφους και δεν διστάζουν να τους συγκρίνουν με τους «Τάφους των Βενιζέλων» στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου