Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΟΠΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



Βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν την «καταγωγή» τους

Στο μικροσκόπιο και η δράση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη που η δίκη του έγινε στις Σέρρες με τους αντιεξουσιαστές να έχουν καταλάβει την αίθουσα του δικαστηρίου.


Πληροφορίες για διασυνδέση ποινικών με σκληρούς αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων αξιολογεί η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο ερευνών για τη «νέα» τρομοκρατία. Στο μικροσκόπιο των Αρχών όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» βρίσκονται σχέσεις αναρχικών που κατηγορήθηκαν για ληστείες τραπεζών ή βομβιστικές επιθέσεις με σκληρούς κακοποιούς του κοινού εγκλήματος. Το προφίλ της «Σέχτας Επαναστατών» και δευτερευόντως του «Επαναστατικού Αγώνα» και η διάχυτη αίσθηση ότι τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση σε οπλισμό ενισχύουν την άποψη για διασύνδεση ποινικών και τρομοκρατών. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η θεωρία που φέρεται να υιοθετεί μερίδα ανώτατων αξιωματικών, σύμφωνα με την οποία άτομα που εμπλέκονται σε μικρότερου βεληνεκούς ενέργειες, όπως εμπρηστικές επιθέσεις και ληστείες τραπεζών και αναπτύσσουν σχέσεις με ποινικούς συνδέονται με τη λεγόμενη «νεοτρομοκρατία».
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διατηρεί την προσοχή της στραμμένη προς τα δίκτυα των διακινητών όπλων και τους κύκλους των κοινών κακοποιών, καθώς είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι «στο κοινό έγκλημα τα στόματα ανοίγουν και η ροή όπλων μέσα από τους δρόμους των λαθρεμπόρων ελέγχονται εάν όχι από τις ελληνικές Αρχές, πάντως από τα κλιμάκια των βρετανικών και αμερικανικών υπηρεσιών».
Κατεξοχήν χώρος όσμωσης αντιεξουσιαστών - ποινικών θεωρούνται οι φυλακές. Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης που συμμετείχε στην απαγωγή Μυλωνά (αναμένεται μάλιστα να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου τα επόμενα εικοσιτετράωρα) γνωρίστηκε με τον Βασ. Παλαιοκώστα εντός της φυλακής όπου κρατείτο για τον εμπρησμό τον Απρίλιο του 2004 αυτοκινήτου ιδιωτικής εταιρείας Ασφαλείας στις Σέρρες. Από τον «χώρο» προερχόταν και ο έτερος συνεργός τους, Ευάγγελος Χρυσοχοΐδης.
Η δίκη του στις Σέρρες είχε γίνει με αντιεξουσιαστές να έχουν καταλάβει την αίθουσα του δικαστηρίου: «Να αντεπιτεθούμε στο κράτος και το κεφάλαιο σε κάθε μέτωπο που ανοίγουν, να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι αγωνίζονται στην κατεύθυνση της κοινωνικής ανατροπής, να μην αφήσουμε κανένα αγωνιστή στα χέρια του κράτους», ανέφεραν μεταξύ άλλων τα κείμενα συμπαράστασης υπέρ του Π. Γεωργιάδη. Σε άλλη περίπτωση πάντως τα αντανακλαστικά των αντιεξουσιαστών ενεργοποίησαν υποθέσεις με πρωταγωνιστές κοινούς ποινικούς και μάλιστα βαρυποινίτες, όπως ο Βαγγέλης Πάλλης. Ο τελευταίος είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με τον καταδικασμένο για τη ληστεία της Εθνικής στην Πανεπιστημίου Γ. Δημητράκη στην εξέγερση των φυλακών Μαλανδρίνου καταφέρνοντας, με σχετική ευκολία να γοητεύσει μερίδα αντιεξουσιαστών.
Σε κείμενο συμπαράστασης που υπέγραφαν γνωστοί αντιεξουσιαστές τον Δεκέμβριο του 2007 σημείωναν μεταξύ άλλων πως «ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο αγωνιστής κρατούμενος Β. Πάλλης (...) είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλοι οι κρατούμενοι που αγωνίζονται για αξιοπρέπεια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε απαθείς θεατές των καθημερινών εγκλημάτων του απάνθρωπου συστήματος των φυλακών».

Αφιέρωσαν στον Π.Γεωργιάδη την επίθεση στο γραφείο του Στ. Κουτμερίδη στη Θεσσαλονίκη

Με τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER η ομάδα «Συμβούλιο Αποδόμησης της Τάξης» ανέλαβε την ευθύνη για τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα τους και του Σερραίου βουλευτή Στάθη Κουτμερίδη, τη Δευτέρα (29/3).
Όπως είπε τότε ο άγνωστος άνδρας στο τηλεφώνημα, η ομάδα αφιέρωσε τις επιθέσεις «στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, που δικάζεται στις 3 Απριλίου».
Το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στην οδό Ίωνος Δραγούμη 6, όπου και στεγάζεται το γραφείο του Σερραίου βουλευτή. Από την έκρηξη, έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο τoυ γραφείου, μέσα στο οποίο δεν βρισκόταν κανείς εκείνη την ώρα.

Η Δίκη του Π.Γεωργιάδη στις Σέρρες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον τοπικό τύπο στις 16/02/2005 «κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε από το μικτό ορκωτό Σερρών, η δίκη του Πολύκαρπου Γεωργιάδη, που κατηγορείται για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι στις 16 Απριλίου της προηγούμενης χρονιάς στη Θεσσαλονίκη.
Τον 26χρονο Θεσσαλονικιό βάραιναν πολλές κατηγορίες, όπως κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού και απόπειρα έκρηξης από κοινού.
Στο χώρο του δικαστηρίου ήταν παρόντες εκατό και πλέον υποστηρικτές του κατηγορούμενου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα ισχυρές. Μάλιστα, όλοι όσοι εισήλθαν στο δικαστικό μέγαρο πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο των αστυνομικών.
Την υπεράσπιση του Γεωργιάδη είχαν αναλάβει ο κ. Γιάνης Ραχιώτης, συνήγορος του Γιωτόπουλου και η κυρία Όλγα Μπλάτζου. Κατέθεσαν 12 μάρτυρες κατηγορίας και 7 μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε γύρω στις έξι το απόγευμα, όπου και αποσύρθηκαν οι δικαστές για την απόφαση.
Ο 26χρονος αφίχθη στο δικαστικό μέγαρο στις επτά και είκοσι το πρωί, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Τρίτης, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών είχε προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας.
Η απόφαση του μικτού ορκωτού Δικαστηρίου ήταν τελικά για τον Γεωργιάδη, τρία χρόνια και ένας μήνας. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και βάση αυτής, η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Μετά τη διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου