Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ









Τα «Ψαράδικα» όπως συνηθίζουν να λένε την Δημοτική Αγορά Σερρών, πολλοί Σερραίοι, άλλοτε έσφυζαν από ζωή και σήμερα είναι μια σκέτη απογοήτευση. Πεσμένα ραμποτέ, μισοξηλωμένες ταμπέλες, εγκατάλειψη, γκράφιτι παντού και λιγοστή κίνηση.
Εικόνες ντροπής για το κέντρο της πόλης των Σερρών και παρά τις υποσχέσεις από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές το τοπίο δεν άλλαξε σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια.
Η Δημοτική αγορά μέρα με τη μέρα «μαραζώνει» καθώς καμία δημοτική αρχή δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την αισθητική της αναβάθμιση. Αυτό είναι άλλωστε και το παράπονο όλα αυτά τα χρόνια και πολλών καταστηματαρχών που τονίζουν κατά διαστήματα στον Τύπο την αδιαφορία του Δήμου Σερρών και πως εάν γινόταν αναβάθμιση τότε θα ανέβαινε και ο τζίρος τους. Στις δημόσιες τουαλέτες η κατάσταση είναι τραγική, καθώς είναι αδύνατο να πλησιάσει κανείς από την βρώμα και την δυσωδία.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στις 05/12/2006 στις 3 τα ξημερώματα σημειώθηκε δυνατή έκρηξη στη δημοτική αγορά όπου έξω από κατάστημα άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια. Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα, η Δημοτική αγορά θυμίζει αν κοιτάξει κανείς προς την οροφή της, αλλά και στα καταστήματα με …βομβαρδισμένο τοπίο.
Ύστερα από την αποκάλυψη που έκανε πρόσφατα η εφημερίδα «Ακριτική Φωνή», η Δημοτική αγορά στην Πλατεία Εμπορίου κατεδαφίζεται σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Σερρών. Ήδη έχει εκδοθεί άδεια από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο χώρο της Δημοτικής αγοράς αναμένεται να κατασκευαστεί ένα κτίριο το οποίο θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης των Σερρών, καθώς και υπόγειος χώρος (διώροφος) στάθμευσης 400 θέσεων. Μάλιστα, για το έργο αναμένεται να γίνει διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ιωαννίδης αυτές τις ημέρες θα σταλούν και τα ειδοποιητήρια εκκένωσης των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου