Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΒΡΟΝΤΕΡΟ "ΟΧΙ" ΑΠΟ ΖΙΧΝΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Μπορεί ακόμη να μην έχει λειτουργήσει το νέο Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα, αλλά πλέον αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες, να κατασκευαστεί και δεύτερο συγκρότημα φυλακών, στο νομό Σερρών και μάλιστα στη Νέα Ζίχνη.
Μετά την άρνηση των δήμων Πιερίας και Eχεδώρου Θεσσαλονίκης να δεχτούν μέσα στα διοικητικά τους όρια, την ανέγερση του 3ου προγραμματισμένου Καταστήματος Κράτησης στην Κεντρική Μακεδονία, το υπουργείο Δικαιοσύνης, στρέφεται προς τις Σέρρες και συγκεκριμένα προς το Δήμο Νέας Ζίχνης, όπου η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει θετικά και επιδιώκει μια τέτοια εξέλιξη.
Το θέμα έθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Πασχάλης Αγγελίδης, στη συνάντηση που είχαν στις (10/3/2009) στην Αθήνα.
“Η πρότασή μας ισχύει κανονικά, απλά θα την επικαιροποιήσουμε και θα την καταθέσουμε εκ νέου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ” και ελπίζουμε να έχουμε άμεσα θετική εξέλιξη” επεσήμανε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης.
Το 3ο Κατάστημα Κράτησης αρχικά είχε χωροθετηθεί στο νομό Πιερίας, αλλά αντέδρασαν οι φορείς επειδή η περιοχή είναι τουριστική. Στη συνέχεια προτάθηκε ο δήμος Εχεδώρου (Διαβατά) αλλά υπήρξαν και πάλι αντιδράσεις, επειδή ο χώρος βρίσκεται κοντά σε διυλιστήριο.
Από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι στον Δήμο Νέας Ζίχνης δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει θέμα ανέγερσης φυλακών στην περιοχή. Αυτοί που γνωρίζουν το θέμα είναι αντίθετοι στη δημιουργία φυλακών και πιστεύουν ότι μόνο αρνητική συνέπεια θα έχει για την ευρύτερη περιοχή.
Οι κάτοικοι της Νέας Ζίχνης στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς μέσα από τη νέα ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ» και με ένα βροντερό «ΟΧΙ στις Φυλακές» δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία τους.
«Σε αυτούς που συμφωνούν θα μπορούσε να πει κάποιος πως διακρίνεται μια απογοήτευση, μια απελπισία καθώς βλέπουν πως αφού δεν γίνεται κάτι άλλο για την ανάπτυξη του τόπου, τουλάχιστον ας γίνουν φυλακές για να γίνει κάτι στην περιοχή.
Ας προβληματισθούν οι φορείς. Δυο φυλακές στο Νομό Σερρών πόσο θα συμβάλλουν στην εικόνα που θα θέλαμε να είχαμε για τον τόπο μας? Θα φέρουν ανάπτυξη? Όταν ακούμε τις λέξεις «Κορυδαλλός» και «Διαβατά» μας έρχεται στο νού αυτό που λέγεται συνήθως πως «όταν ανοίγει μια φυλακή κλείνει ένα σχολείο»….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου