Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!



Τα πράσινα παπαγαλάκια του «γαλάζιου» τηλεοπτικού σποτ κλέβουν την παράσταση της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων και αποτελούν ένα από τα …«φαινόμενα» της πολιτικής διαφήμισης στην Ελλάδα. Μιας γκρίζας διαφήμισης που εμφανίστηκε όταν βγήκε και η ιδιωτική τηλεόραση στην χώρα μας.
Ένα άλλο φαινόμενο όμως που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι η αυξανόμενη ζήτηση των συγκεκριμένων παπαγάλων από τα διάφορα pet shop της πόλης.
Οι Σερραίοι, όπως μας εξήγησαν οι καταστηματάρχες, «έπεσαν» …με τα μούτρα και ζητάνε παπαγαλάκια με την διαφορά όμως να είναι οπωσδήποτε …πράσινα! Χαρούμενοι οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι βγήκαν κερδισμένοι από τον προεκλογικό επικοινωνιακό πόλεμο των κομμάτων. Η μάχη των εντυπώσεων λίγο πριν τις Ευρωεκλογές καλά κρατεί στα κανάλια και όπως μας τόνισαν χαρακτηριστικά «κάθε φορά που παίζει ένα διαφημιστικό τόσο περισσότερο αυξάνεται η ζήτηση για τα παπαγαλάκια που γίνονται ανάρπαστα.
Πιο συγκεκριμένα αυτά που φεύγουν περισσότερο είναι τα παπαγαλάκια τύπου lovebird (πουλιά του έρωτα), αλλά και τα κοκατίλ. Εάν ενδιαφέρεστε πάντως η αρχική τιμή αγγίζει τα 25 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 35 ευρώ. Προσοχή, όμως, γιατί όπως ξεκαθαρίζουν και οι καταστηματάρχες, αυτά τα παπαγαλάκια δεν μιλάνε και προφανώς δεν αναφέρουν τις λέξεις όπως στην διαφήμιση: «Ανεργία, καταστροφή, φόροι και πανικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου