Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

"Καρατόμησε" την Κασσιανή ο Ιερόθεος



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του infoserres.gr ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, «καρατόμησε» την ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Αλιστράτης, Κασσιανή, αντιδρώντας στη μήνυση και την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του.
Όπως είναι γνωστό, με εξώδικό της, η ηγουμένη της Αγίας Κυριακής ζητάει από τον μητροπολίτη Ιερόθεο, χρηματική αποζημίωση 101.700 ευρώ, λόγω “αδικοπραξίας, αδικαιολογήτου πλουτισμού και ηθικής βλάβης”.
Στην αγωγή, που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Δράμας, η ίδια υποστηρίζει πως το 2004 παρέδωσε στον μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου, το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ, για την εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών στο μοναστήρι, αλλά καμία εργασία δεν πραγματοποιήθηκε.
Η ίδια, κατέθεσε και μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών για απάτη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.
Αντιδρώντας στις κινήσεις της Κασσιανής, που με δική του απόφαση τοποθετήθηκε ηγουμένη το 2004 στην Αγία Κυριακή μετά την παραίτηση της τέως ηγουμένης Νυμφοδώρας, ο μητροπολίτης Ιερόθεος, προχώρησε στην «καρατόμηση» της από την συγκεκριμένη θέση, χωρίς όμως να ορίσει αντικαταστάτρια.
Από την πλευρά της η ηγουμένη Κασσιανή, αντιδρώντας στην κίνηση του μητροπολίτη Ιερόθεου, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, την οποία θεωρεί αντικανονική και παράνομη, ενώ προχώρησε και σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να παραμείνει στη θέση της, μέχρι να εκδικαστεί η ένστασή της.
Η ηγουμένη Κασσιανή, δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων, εφόσον συνεχιστεί η «άρνηση» της Ιεράς Μητρόπολης Ζιχνών και Νευροκοπίου να υπάρξει συμβιβασμός και να βρεθεί μια λύση με το χρηματικό ποσό που έδωσε, όπως υποστηρίζει, στον μητροπολίτη Ιερόθεο. Το θέμα θα έχει και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου