Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ




Μουσείο Πολιτικής Ιστορίας ετοιμάζει ο Δήμος Πρώτης με κεντρική αναφορά στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η «Πανσερραϊκή» αποκαλύπτει το κτίριο που θα στεγάσει το Μουσείο που μάλιστα ενέκρινε σημαντικό κονδύλι ο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων). Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες αναπαλαίωσης στο κτήριο που άλλοτε ήταν Δημοτικό σχολείο που μάλιστα φοιτούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτήριο βρίσκεται πολύ κοντά με την οικία του Εθνάρχη και είναι δίπλα στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
«Ο Δήμος Πρώτης θα δημιουργήσει ένα Μουσείο Πολιτικής Ιστορίας και μάλιστα έχει βρεθεί και το κτήριο» τονίζει με περηφάνια στην «Πανσερραϊκή» ο Δήμαρχος Πρώτης Κώστας Αστρίνης. «Είναι δίπλα στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και είναι χαρακτηριστικό πως είναι πολύ κοντά με το σπίτι του Εθνάρχη».
Το Μουσείο Πολιτικής Ιστορίας αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην περιοχή και βέβαια να προσελκύσει νέους τουρίστες αλλά και μαθητές από όλη την Ελλάδα.

«Το Μουσείο αυτή τη στιγμή είναι στην διαδικασία μελετών και εμείς προχωράμε αυτό το σημαντικό έργο» ήταν τα λόγια του κ.Αστρίνη.
Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Γάλλος τόνισε πως
«έχει εγκριθεί κονδύλι από τον ΟΣΚ και προχωράνε οι εργασίες για την αναπαλαίωση του κτιρίου. Να θυμίσω ότι παλαιότερα ήταν το Δημοτικό σχολείο που πήγαινε ο Εθνάρχης και σήμερα αυτό το κτήριο θα γίνει Μουσείο πολιτικής ιστορίας γενικότερα με κεντρική αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το Μουσείο θα είναι του Δήμου Πρώτης και βέβαια θα υπάρξει συνεργασία και με το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Ο κ.Γάλλος αποκάλυψε ακόμα πως κατά την επίσκεψη του στην Πρώτη Σερρών ο υπουργός Παιδείας κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε δει από κοντά το κτήριο που θα στεγαζόταν το Μουσείο και είχε προετοιμάσει το σχετικό κονδύλι. «Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθε εδώ στην περιοχή μας ο υπουργός Παιδείας κ.Στυλιανίδης και μας το είχε υποσχεθεί πως ο ΟΣΚ θα αναλάβει όσα χρειάζονται για το κτήριο και αμέσως μετά υπέγραψε και η υπόθεση προχώρησε.
Έχουν έρθει μελετητές, αρχιτέκτονες κάνουν τα σχέδια και κάνουν και την μελέτη, από τον ΟΣΚ είναι υπογεγραμμένο. Ένα Μουσείο χρειάζεται η περιοχή μας, άλλωστε είμαστε ένα χωριό πολιτικών. Πιστεύω ότι αυτό το Μουσείο θα βοηθήσει το Νομό Σερρών τουριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου