Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

"ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ" ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ







«Κάναμε διαγωνισμό και δεν βρέθηκε επενδυτής», λέει ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σερρών κ.Δημήτρης Σωτηριάδης. «Δεν έκαναν τίποτα, ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις» απαντά ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου κατοίκων Αη Γιάννη Σερρών.

Εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας αντίκρισε ο φακός της «Πανσερραϊκής» στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στον Άγιο Ιωάννη Σερρών. Αρκεί μια βόλτα στην περιοχή για να διαπιστώσετε γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη στην πιο όμορφη και άκρως τουριστική περιοχή στις Σέρρες. Οι επισκέπτες συναντούν μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που προβάλλουν αρκετοί ταξιδιωτικοί οδηγοί για τον Αη Γιάννη Σερρών. Μπάζα και άγρια βλάστηση συνθέτουν ένα όχι και τόσο συνηθισμένο σκηνικό για τουριστική περιοχή που κάνει τους περισσότερους Σερραίους να ντρέπονται για την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν γίνουν οι υποσχέσεις της Δημοτικής αρχής πράξη. Μάλιστα πριν από οκτώ μήνες ο τοπογράφος του Δήμου Σερρών Αλκιβιάδης Ρουστάνης είχε ετοιμάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τον Αη Γιάννη ωστόσο αυτό όπως φαίνεται παραμένει στα συρτάρια.

Δ.Σωτηριάδης «Κάναμε διαγωνισμό και δεν βρέθηκε επενδυτής»
«Είχαμε βγάλει το Δημοτικό Αναψυκτήριο στον Αη Γιάννη σε διαγωνισμό μίσθωσης πριν από ένα χρόνο και δεν υπήρχε κανένας ενδιαφερόμενος επενδυτής», απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ.Δημήτρης Σωτηριάδης.
«Η σεζόν φέτος έχει τελειώσει και εάν υπήρχε ενδιαφέρον θα το βγάζαμε και πάλι σε διαγωνισμό. Όσο για τα μπάζα που βρήκαμε και δείχνουν την εγκαταλελειμμένη εικόνα»
Ο κ.Σωτηριάδης παραδέχτηκε πως η εικόνα σίγουρα δεν είναι καλή και πως το συγκεκριμένο σημείο «είναι στο πρόγραμμα μας για να καθαριστεί»

Γ.Ταντανόζης: «Δεν έκαναν τίποτα, ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις»

«Είναι αληθές αυτό που υποστηρίζει η δημοτική αρχή ότι δεν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το Δημοτικό Αναψυκτήριο στον Άγιο Ιωάννη, ωστόσο ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν διερευνητικές κινήσεις από διάφορους την ίδια ώρα δεν υπάρχει αξιοποίηση από πλευράς τους Δήμου», είναι η απάντηση καταπέλτης του γνωστού δικηγόρου και νομικού συμβούλου του Συλλόγου κατοίκων Αη Γιάννη Σερρών κ.Γιώργου Ταντανόζη.
«Την αφήνουν την περιοχή στο έλεος της και χωρίς καμία διάθεση αξιοποίησης. Και να ενδιαφέρονται οι επενδυτές θα πρέπει να διαθέσουν ένα μεγάλο ποσό για να καταφέρουν να αξιοποιήσουν το Αναψυκτήριο. Έχει αφεθεί η περιοχή και κανένας δεν έκανε κάτι οπότε είναι φυσικό και επακόλουθο να μην υπάρχει ενδιαφέρον.
Αν θεωρηθεί ότι υπάρχουν πέντε πόλοι έλξης στις Σέρρες μια είναι σίγουρα αυτή του Αη Γιάννη και μένει στα αζήτητα.
Επενδυτικά θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να καταστεί η μίσθωση κερδοφόρα».
Ο κ.Ταντανόζης προαναγγέλλει πως έρχονται κινητοποιήσεις από τους κατοίκους. «Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος κατοίκων Αγίου Ιωάννη βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα για τις ενέργειες της στο μέλλον. Επειδή υπήρξαν υποσχέσεις από τον σημερινό Δήμαρχο οι κάτοικοι δείχνουν υπομονή, ωστόσο αυτή εξαντλείται. Όμως παρότι είναι καλόπιστοι απέναντι στις δημοτικές υποσχέσεις αν σε ένα εύλογο χρόνο δεν γίνουν πράξη τότε οι κάτοικοι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Αναβλήθηκαν πριν από οκτώ μήνες μετά από τις υποσχέσεις που πήραμε και αν δε δούμε να γίνονται ενέργειες για την αξιοποίηση τότε θα κινηθούμε αναλόγως».
Όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι δια μέσω του νομικού συμβούλου του Συλλόγου τους «είναι αδιανόητο για μια τέτοιου είδους περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να μην αξιοποιείται η περιοχή έτσι όπως τις αρμόζει και όπως θα έπρεπε. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι για την σημερινή κατάσταση και είναι αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις.
Μέσα στον όμορφο αυτό χώρο ο επισκέπτης συναντά μπάζα και άγρια βλάστηση. Δεν περνάει κανείς από τον Δήμο Σερρών για να καθαρίσει την περιοχή και αν το κάνει γίνεται σποραδικά και μετά από έντονες παρακλήσεις των κατοίκων». Αρκεί μια βόλτα για να δει κανείς την αδιαφορία στην περιοχή».
Τέλος ο κ.Ταντανόζης επισημαίνει τον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής για να κρατήσουν «ζωντανή» τουριστικά την περιοχή. «Θα πρέπει ωστόσο να συγχαρούμε τους κατοίκους γιατί καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για να γίνει τουριστική η περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου