Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Δ. ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ: ΝΕΑ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ





Ο περιφερειάρχης Ηπείρου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ κ. Δημήτρης Πανοζάχος αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις Σέρρες.


Μία σημαντική αλλαγή αναμένεται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο νυν Περιφερειάρχης Ηπείρου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ κ. Δημήτρης Πανοζάχος αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις Σέρρες, ενώ για τη θέση του περιφερειάρχη Ηπείρου υπάρχει πρόταση για τον δασολόγο και πρώην πρόεδρο της Ενωσης Δασολόγων κ. Κ. Μπέση.
Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Δ. Πανοζάχος από την εφημερίδα «Πανσερραϊκή» για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του και αντικατάσταση του απάντησε «ουδέν σχόλιον». Όμως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το ενδιαφέρον του κ.Πανοζάχου για το Νομό μας είναι μεγάλο και μάλιστα ο ίδιος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την περιοχή μας καθώς την επισκέπτεται συχνά πυκνά. Ο κ.Πανοζάχος γεννήθηκε στο Άγιο Πνεύμα Σερρών και γνωρίζει επίσης πολύ καλά την περιοχή του Σιδηροκάστρου μιας και εκεί μεγάλωσε. Αυτή η νέα, σίγουρη για πολλούς, υποψηφιότητα τροφοδοτεί νέες πολιτικές εξελίξεις στους συσχετισμούς του «γαλάζιου» στρατοπέδου στο Νομό Σερρών.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προχωρήσει αρκετά η συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε διοικήσεις κρατικών οργανισμών και ΔΕΚΟ, και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν εξετάσει αρκετούς φακέλους με στελέχη που ενδέχεται να αξιοποιηθούν. Μάλιστα στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι περιφερειάρχες και τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο παρασκήνιο διεξάγονται «μάχες χαρακωμάτων» των υπουργών που επιθυμούν να διατηρήσουν στις θέσεις τους στελέχη που κινούνται στη σφαίρα επιρροής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πανελλαδικού τύπου ήδη έχουν γίνει τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο σε συγκεκριμένους περιφερειάρχες για να τους ενημερώσουν ότι εντός των προσεχών ημερών, πιθανόν και πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, θα ανακοινωθούν οι αντικαταστάτες τους.
Μάλιστα τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης θεωρούν σίγουρη την υποψηφιότητα του κ.Πανοζάχου. Το Ioannina24.gr επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αναφέροντας πως «ο Δ. Πανοζάχος όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου φεύγει από την Περιφέρεια και κατευθύνεται σύμφωνα με πληροφορίες προς την Βουλή αφού αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».
Αλλά και το Epiruspost.gr αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στην πολιτική, είναι κανόνας για τους πολιτικούς, να θέτουν στον κατάλληλο χρόνο τους στόχους τους και να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους. Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, από έγκυρες πηγές της Αθήνας, στις τελευταίες του επισκέψεις στην πρωτεύουσα έκλεισε το deal της «καθόδου του» στις επόμενες εθνικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια της καταγωγής του. Θα είναι δηλαδή υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Σερρών.
Στο ίδιο Νομό βέβαια πολιτεύεται ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, θείος του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η εκλογική περιπέτεια του οποίου δεν επιτρέπει πολλούς πειραματισμούς. Ο κ. Πανοζάχος όμως φαίνεται ότι πήρε την μεγάλη απόφαση και φυσικά το πράσινο φως από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, καθότι τυγχάνει και εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας.
Το πολιτικό συμβούλιο σύμφωνα με το καταστατικό της Ν.Δ. είναι το κομματικό όργανο που εισηγείται στον πρόεδρο τους υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια.
Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές, ο Γενικός Γραμματέας θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Μάρτιο του 2010.
Η εξέλιξη αυτή τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, πράγμα που φαίνεται ότι είναι υπόθεση λίγων ημερών.
Αυτό κρίθηκε σκόπιμο ώστε να έχει τον απαραίτητο χρόνο που θα του επιτρέψει να έρθει σε επαφή με τους ψηφοφόρους της περιοχής του, να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Νομού Σερρών και να οργανώσει την εκστρατεία του ως την διεξαγωγή των εκλογών».


Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου

Πανοζάχος Γ. Δημήτριος


Ετών: 46
Τόπος Γέννησης: Άγιο Πνεύμα Σερρών
Οικ. Κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά
Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά

Σπουδές: Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Α.Β.Σ.Θ (Νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)

Επαγγελματική Απασχόληση

1. Παρακολούθησε ειδικά μεταπτυχιακά σεμινάρια σε θέματα «Αναλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων»
2. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Λογιστικής – Φορολογίας και Οικονομικών Εφαρμογών . Απέκτησε ειδίκευση στην διαχείριση Ν.Π.Δ.Δ.
3. Συμμετείχε στις επιστημονικές ομάδες (π.χ. Υπουργείου Εσωτερικών) για την ανάπτυξη του διπλογραφικού συστήματος στο δημόσιο.
4. Μέλος της επιστημονικής εξεταστικής επιτροπής Λογιστών – Φοροτεχνικών του Π.Δ. 340/98
5. Συγγραφέας πολλών άρθρων με αντικείμενα την φορολογία και τον οικονομικό έλεγχο νομικών προσώπων

Συνδικαλιστική δράση


1. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κατά την περίοδο των σπουδών
2. Μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ και της ΦΕΑΠΘ κατά τα χρόνια φοίτησης
3. Εκλεγμένο μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1995
4. Διετέλεσε αιρετό μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. από το 2001 έως το 2004

Πολιτική δράση

• Ασχολείται με την πολιτική από το 1978, ως μέλος της ΟΝΝΕΔ
• Εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. από το 2001
• Από τον Ιούλιο του 2007 είναι αιρετό μη κοινοβουλευτικό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ
• Από τον Απρίλιο του 2004 έως σήμερα τελεί Γενικός Γραμματέας στην Περιφέρεια της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου